17 червня 2008 р.

Теребовлянська фортеця

17-19 червня 2008 року в рамках програми збереження історичної спадщини краю проекту «Квітуча Тернопільщина» проходитиме очищення території фортеці у Теребовлі.

Цьогоріч це уже друга акція очищення історичних пам'яток в нашій області реалізована еколого-краєзнавчим проектом. Нещодавно було частково очищено від зелених насаджень і чагарників Язловецький замок XIV століття у Бучацькому районі, роботи по розчистці цієї історико-архітектурної пам’ятки протягом літа ще продовжаться.

Ще одним історичним об’єктом за який взялась «Квітуча Тернопільщина» є саме знаменита Теребовлянська фортеця. Велична споруда, яка боронила наших предків від нападів татар та інших загарбників - чудом зберіглася нащадкам. Проте зараз вона перебуває у занедбаному стані і потребує негайної очистки, адже знаходиться у місті з понад 900-річною історією. Також Теребовлю досить часто відвідують туристи, в тому числі й з закордону. Акція очищення території Теребовлянської фортеці проводиться спільно з інститутом мистецтв Тернопільського національного педагогічного університету ім.В.Гнатюка. Цього разу, уже вдруге, до збереження історичної спадщини краю вирішили долучитись студенти-митці, які зможуть також відобразити історичну пам’ятку у своїх художніх витворах

Немає коментарів: