22 червня 2007 р.

Еколого-краєзнавчий сплав „Чумакування Дністром -2007”

Протягом липня в рамках проекту „Квітуча Тернопільщина” Туристичний клуб „Кристал” організовує еколого-краєзнавчий сплав „Чумакування Дністром -2007”. Акція проводиться з метою пізнання молоддю природи, історії, культури рідного краю та очищення річки від сміття.

Сплав проходитиме у три етапи, з 1 по 10 липня за маршрутом м. Галич - м. Заліщики, з 16-25 липня – м. Галич - м. Заліщики, і з 25-30 липня – м. Заліщики - м. Хотин.

Протягом усього сплаву проходитиме акція „Чистий берег", активістами буде зібране сміття з берегів Дністра та очищено Джуринський водоспад, проводитиметься просвітницька робота з місцевим населенням щодо небезпеки забруднення водних артерій для їхнього ж здоров'я. Також будуть проводитись тематичні вечори: „Українська культура – минуле й сучасність", „Роль української музики в розвитку особистості", підніматимуться інші актуальні теми про сучасне українське життя, довкілля, екологію тощо.

Неповторна краса каньйону – скелі, водоспади і Дністровські кручі допоможуть учасникам впевнитись у неоціненно-привабливій природі нашого краю та необхідності її збереження. Бажаючі можуть приєднатися до акції на весь час, або на один з етапів, попередньо зголосившись на участь. Пропонуємо журналістам на декілька днів відкласти свої пера, мишки і клавіатури та поринути у прекрасний світ природи рідного краю, що в свою чергу дасть привід і для написання майбутніх матеріалів про красу та проблеми збереження довкілля регіону.

Керівник інформаційного відділу
проекту „Квітуча Тернопільщина"
Ігор Сцібайло
тел. 8 096 395 69 09

Немає коментарів: